USB Mikrofon Neden Tercih Edilmeli?

USB mikrofonlar bilgisayar, tablet, telefonlarında kayıt yapmak isteyen kişiler için tasarlanmışlardır. Bir USB mikrofon kullanıyorsanız çoğu kafa karıştırıcı ve yorucu işlemden kurtularak sadece mikrofonunuzu istediğiniz cihazınıza bağlayarak kayıt yapabilirsiniz.

USB mikrofon içinde amfi, dijital çevirici ve kulaklık jakı vardır. Bunu mikrofon ve ses kartını birleşmiş gibi düşünebilirsiniz. Bu tarz mikrofonlarda XLR konnektörü yerine USB konnektörü vardır. USB mikrofonlarını, ses kartı, kablo gibi şeylere kafanızı yormadan direkt bilgisayarınıza bağlayıp kullanabilirsiniz. Bilgisayarın alması gereken bütün ses mikrofonun içinde kuruludur. USB mikrofonunuz bilgisayar, tablet veya telefonunuzun gücünden faydalanır, harici bir kaynağa bağlamanız gerekmeden istediğiniz yerde istediğiniz zaman kayıt yapabilirsiniz.

Normal bir mikrofon kullandığınız zaman ilk önce bilgisayarı harici bir kaynağa bağlamanız, ses kartınızı bir güce bağlamanız, ses kartını USB veya Thunderbolt kablosu ile bilgisayara bağlamanız ve son olarak mikrofonunuzu da bir mikrofon kablosuyla bağlamanız gerekir. Belli bir teknik düzeye sahip olan kişiler için çok zor bir işlem olmasa bile bir anda aklınıza bir parktaki ağaçlar altında röportaj yapmak gibi bir fikir gelirse USB mikrofon kullanmaktan başka çareniz kalmaz.

USB Mikrofon Önerileri

Fifine T669 USB Mikrofon Kayıt Seti

Fifine K658 USB Dinamik Mikrofon Seti

 

Neden USB Mikrofon Kullanılmalı ?

Bu soru iki kelimeyle yanıtlanmalıdır; kolaylık ve yine kolaylık. USB mikrofonları kullanmak için sadece bir USB mikrofon ve kabloya sahip olmanız gerekir. Eğer bu işlerde yeniyseniz ve bir demo yaratmak isterseniz, USB mikrofonlar tam aradığınız şeyler.

En İyi Mikrofon Türü Hangisi ?

Binlerce mikrofon türü vardır ancak en iyi mikrofon türünü seçmek doğru olmaz çünkü hepsinin kullanım amacı farklıdır, iyi yanları olduğu gibi kötü yanları da mevcuttur. Mikrofon türleri kişinin kullanım amacına göre seçilmelidir. Eğer yukarıda bahsettiğimiz gibi kullanımı kolay ve herhangi bir ekstra donanıma sahip olmadan mikrofon kullanmak istiyorsanız, sizin için en uygun seçim USB mikrofon olacaktır.

USB Mikrofonların Ses Kalitesi

USB mikrofon denilince genelde akla takılan ilk şey kullanımı kolay bir mikrofon olduğu için ses kalitesinden endişe edilmesidir. Ancak kesinlikle bu şekilde düşünülmemeli. USB mikrofonlar da modellerine göre normal mikrofon kalitesinde ses vereceği gibi normal mikrofonlardan daha kaliteli bir seste verebilir.